Над 70 души загинаха, а 14 500 домове са разрушени,

...
Над 70 души загинаха, а 14 500 домове са разрушени,
Коментари Харесай

Наводненията в Судан отнеха живота на 77 души

Над 70 души починаха, а 14 500 домове са разрушени, вследствие на сезонните проливни дъждове и наводнения в Судан, оповестява Българска телеграфна агенция, като се базира на почитан представител на управляващите.

Бригаден военачалник Абдул-Джалил Абдул-Рахим, представител на Националния съвет за гражданска отбрана, заяви пред АП, че броят на жертвите от началото на дъждовния сезон през май е достигнал 77. Най-засегнати са провинции Северен Кордофан, Джазира, Южен Кордофан, Южен Дарфур и (провинция) Река Нил, добави той.

Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси заяви в понеделник, че повече от 136 000 души са били наранени от наводненията в Судан. Очаква се броят им да се окаже по-голям, защото оценката на вредите продължава, а прогнозите са за още порои. 

Обикновено дъждовният сезон в Судан продължава до септември, като пикът на наводненията е тъкмо преди неговия край. 

Миналата годината в резултат на пороите в страната починаха над 80 души и бяха залени десетки хиляди домове. През 2020 година суданските управляващи постановиха тримесечно изключително състояние, откакто проливните дъждове лишиха живота на стотина индивида и наводниха повече от 100 000 къщи.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР