Над 70 души са задържани от силите за сигурност в

...
Над 70 души са задържани от силите за сигурност в
Коментари Харесай

Задържани са 75 протестиращи в Минск

Над 70 души са арестувани от силите за сигурност в в границите на несанкционирани митинги, заяви правозащитният център „ Весна ”, съобщи БГНЕС.
На уеб страницата на центъра е оповестен лист на арестуваните 75 индивида, измежду които има и публицисти. Съобщава се, че някои от тях към този момент са освободени, посочи организацията.
 В Беларус започнаха арести на протестиращи В Беларус започнаха арести на протестиращи
Командоси и служители на реда задържаха преди минути към 20 последователи на опозицията, които се събраха за следващия нерегламентиран протестен...
Във вторник сутринта студенти от разнообразни университети в излязоха на митинг. Правоохранителните органи не попречиха на шествието им по улиците на Минск, само че следиха деликатно за опазването на публичния ред.
По информация на портала tut.by, в милицията има арестувани публицисти от беларуски медии, които ще бъдат съдени за присъединяване в несанкционирани акции.
Властите в Беларус няколко пъти задържат публицисти от локални и задгранични медии, които отразяват митингите против държавното управление. Сред тях бяха репортери на „ Ройтерс “, АП, ТАСС, РИА Новости, „ Дойче веле “ и „ Радио Свобода “, напомни БГНЕС и означи, че някои от тях са освободени, а на други им е разпоредено да изоставен страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР