Над 70 000 души са минали през летище Пловдив за

...
Над 70 000 души са минали през летище Пловдив за
Коментари Харесай

Шатъл бус свързва летище Пловдив с центъра на града

Над 70 000 души са минали през летище Пловдив за първите четири месеца на тази година. За да улеснят пътуващите, които нямат персонален превоз, управлението на летището, взаимно с община Пловдив пуснаха специфичен шатъл. Автобусът извършва ежедневни курсове от центъра на града до аеропорта.

14 постоянни полета на седмица извършва летище Пловдив сега. Пътникопотокът от началото на годината се е нараснал доста, даже с по-бързи темпове от предстоящото, разяснява Дойчин Ангелов – ръководител на борда на шефовете на летище „ Пловдив “.

" За четиримесечието имаме 70 000 пасажери, което е повече в сравнение с преди коронавирус, даже е със 70 - 80% повече от последната година преди коронавирус - 2019-а ", пресмята той.

От скоро е възобновена активността на Фонда за развиване на летището, който посредством вноски на общините подкрепя финансирането на аеропорта. Наред с Пловдив, Чепеларе и Родопи се работи за включване в него на нови членове. Водят се договаряния с фирмите, които сега оперират на летището за увеличение на дестинациите.

" Вече минаха един кръг договаряния. На първо време най-малко възобновяване на тези, които съществуваха – до Милано, до Брюксел, до Барселона, евентуално и още една дестинация в Испания ", споделя Дойчин Ангелов – ръководител на борда на шефовете на летище Пловдив.

От няколко дни пасажерите могат да употребяват и услугите на директния шатъл от аеропорта до Пловдив. Отчетен е огромен интерес.

" Този шатъл бус ще се движи два часа преди полет, изчакване на полета и прибиране на пасажерите, които кацат на летище Пловдив ", изяснява шеф на транспортна компания.

Цената на билета в едната посока е 10 лв., а началната спирка, от която потегля рейса, е против автогара „ Юг “. Скоро там ще бъде сложена и специфична осведомителна табела.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР