Над 7 милиона са продадените електронни билети за пътуване в

...
Над 7 милиона са продадените електронни билети за пътуване в
Коментари Харесай

Утре връщат картата за пътуване по една линия

Над 7 милиона са продадените електронни билети за пътешестване в градския превоз на София от началото на годината до в този момент , регистрират от Центъра за градска подвижност.

Най-предпочитан е билетът 30+. До 10% от хората, които употребяват този билет, се прекачват на друго транспортно средство в границите на 30 минути.

Увеличил се е и броят на продадените годишни карти за пътешестване за всички линии , уточни ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев пред БНР.

От на следващия ден следва връщането на картата за пътешестване по една линия във типа, в който беше преди 1 януари . Тя остава на същата цена, увери той.

Валидацията остава наложителна, макар че отпада санкцията от 3 лева , в случай че не е направена, уточни Георгиев.

" Валидацията е доста потребна и в интерес на жители. Тя ни дава действителна информация за пътуващите, за техните направления, с цел да можем да усъвършенстваме разписанията и когато има препълнени рейсове в избран часови период - да насочим още рейсове тогава, а да ги понижим в ранните следобедни часове, когато няма толкоз пасажери. Умното ръководство на градския превоз минава през данни в действително време ", изясни той. 
 istock istock
Председателят на Столичния общински съвет регистрира като  извънреден триумф дигитализирането на заплащанията в градския превоз

" Времето на перфораторите и билетчетата, на пробиването с лакти на път до перфоратора завърши ". 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР