Над 7 милиона избиратели (61,6 процента), са гласували за промяна

...
Над 7 милиона избиратели (61,6 процента), са гласували за промяна
Коментари Харесай

Австралия гласува ”за” еднополовите бракове

Над 7 милиона гласоподаватели (61,6 процента), са дали своят вот за смяна в законодателството за легализиране на хомосексуалните бракове, демонстрират резултатите от допитване по пощата.

Австралийската статистическа работа заяви, че в гласуването са взели участие към 12 милиона от общо 16 милиона гласоподаватели.

"Австралийците се сплотиха както в никакъв случай преди в поддръжка на гейовете и лесбийките и насочат недвусмислено обръщение до Народното събрание да свърши работата си и да узакони еднополовите бракове ", съобщи за ДПА парламентаристът и представител на акцията за равно право на брак Алекс Грийнуич.

Австралийският министър председател Майкъл Търнбул даде обещание закон за еднополовите бракове до Коледа. "Трябва да уважим гласа на хората. Поискахме мнението им и те ни го дадоха. То е недвусмислено и безапелационно. Нашата работа е да удовлетворим настояванията им ", сподели министър-председателят.

Той повтори предходно свое заричане да прокара закона в Народното събрание преди Коледа.

От 1 октомври еднополовите бракове в Германия са позволени. Депутатът от "Зелените " Фолкер Бек употребява датата, за да се омъжи за приятеля си - българина Адриан.

Кралство Нидерландия беше първата страна в света, която позволи еднополовите бракове. Това стана през 2001 година След тях редица европейски страни също узакониха еднополовите бракове.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР