Над 7 хиляди тона боклук стои неизвозен по улиците на

...
Над 7 хиляди тона боклук стои неизвозен по улиците на
Коментари Харесай

Париж потъна под тонове боклуци

Над 7 хиляди тона отпадък стои неизвозен по улиците на френската столица, Париж, съобщи кореспондент на " Фокус " . На места тротоарите са блокирани от торби за боклук, което прави прекосяването невероятно, а на хората безусловно им се постанова да вървят сред колите. Камарите доближават до 2 метра височина и 10 метра дължина. Причина за положението на града е стачка на сметосъбиращите служби, които стачкуват против непопулярната промяна на пенсионната система във Франция. Според измененията пенсионната възраст във Франция се усилва с 2 години, от 62 на 64 години. Сметосъбиращите компании стачкуват и против ниските пенсии в бранша, в бранша вземат едвам по 1 200 евро.  

Снощи над 6 хиляди души излязоха на следващ митинг в централната част на френската столица . Недоволните блокираха площад " Конкорд " още в следобедните часове. Полиция обкръжи тълпата и затвори редица основни улици, с цел да ограничи митинга.

Въпреки ограниченията до късно вечерта в Париж се чуваха полицейски сирени и крясъци на тълпите. На места протестиращите са запалили огньове.

Екипи на Спешна помощ бяха спрени в разнообразни точки на центъра.

Сметосъбиращите компании ще възобновят работа най-рано на 20 март.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР