Над 7 600 000 лева е била държавната субсидия на

...
Над 7 600 000 лева е била държавната субсидия на
Коментари Харесай

7,6 млн. лв. субсидия за ГЕРБ и 3,2 за БСП през 2020 година

Над 7 600 000 лв. е била държавната дотация на най-голямата парламентарна партия предходната година, пресмята БНР. Това демонстрира информация за докладите на партиите за 2020 година От оповестените от данни излиза наяве, че 121 политически партии са подали документите в период. Пет са в нарушаване.
Осем лв. за извоюван глас на последните парламентарни избори - това е размерът на държавната дотация през предходната година за всички партии, които са минали бариерата от един %. Така ГЕРБ получават над 7,6 милиона лв., 6 500 лв. като дарения, с което си разрешава разноски за 7,5 милиона лв., сочи докладът на партията, подаден пред Сметната палата.
В отчета към него прави усещане, че партията разказва нарастването на заплатите на учителите, стратегиите за справяне с рецесията с Covid-19, добавките от 50 лв. към месечните пенсии и построяването на над 500 км. пътища като част от активността си.
 Два дни преди крайния период по-малко от половината партии са подали докладите си за 2020 година Два дни преди крайния период по-малко от половината партии са подали докладите си за 2020 година
Сметната палата още веднъж припомня на политическите партии, че до 31 март 2021 година би трябвало да показват финансовите си доклади за 2020 година и д...
В докладите на останалите партии, в това число и на тези в коалиция в кабинета „ Борисов 3 “, припознават като партийна активност провеждането на вътрешнопартийни конгреси и присъединяване в политическия живот, само че не се показват съответни решения. Например в доклада на Вътрешна македонска революционна организация в разноските са разказани закупуването на шапки и флагове, заплащане на налози и такси.
е получила над 3,2 милиона лв. от страната, само че към приходите й би трябвало да се прибавят над един милион от членски импорт и още толкоз - от дарения. При Движение за права и свободи държавната дотация е малко над 2 милиона лв.. При останалите, които имат по-малък брой гласове, дотацията е под милион.
След провеждането на парламентарния избор на 4 април тази година разпределението на държавните партийни дотации ще бъде ново поради новите резултати от вота.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР