Над 680 броя нови дървета и храсти са включени в

...
Над 680 броя нови дървета и храсти са включени в
Коментари Харесай

Близо 700 храсти и дървета ще бъдат засадени в тазгодишната програма за залесяване на Русе

Над 680 броя нови дървета и шубраци са включени в програмата за залесяване на Община Русе за сезон есен-пролет 2023/2024 година

Местата за залесяване са избрани от ландшафтни архитекти в екипа на Община Русе и са съобразени с преминаващи подземен връзки, както следва: кв. " Чародейка ", кв. " Дружба ", кв. Държавно земеделско стопанство, централна част, пл. " Д-р Мустаков ", Парк на младежта. До момента са засадени към 400 храста и към 30 дървета.

Те ще заместят празните места или сухите пънове и дървета по улиците в града. Сред засадените дървесни типове са шестил, липа, кестен, японска вишна, туя, явен, пауловния, акация и няколко типа шубраци - берберис, ружа, хортензия, спирея, лигуструм.

Със своите над 60 000 картотекирани дървета Русе е един от най-зелените градове в България. Над 80% от тях са били засадени в интервала 1955 – 1980 година и когато са сложени в градски условия те стареят и се разболяват по-бързо. Замяната с нови типове, съгласно естествените условия и отстоянието от обектите на градската инфраструктура, се прави по стратегия, изготвяна годишно от отдел „ Екология “ и Оперативна програма „ Паркстрой “.

Община Русе припомня на жителите, че интервалът от ноември до февруари е оптимален за засаждане на нови дървета - след опадането на листата и когато вегетационният интервал е завършил. От общинската администрация приканват всеки, засадил дръвче, да не не помни за грижата и поливането му в първите две най-важни години от развиването му.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР