Над 68 хил. ученици и студенти в София с намалени

...
Над 68 хил. ученици и студенти в София с намалени
Коментари Харесай

Над 68 хил. ученици и студенти в София с намалени карти за градски транспорт, по настояване на заместник-председателя на общинския съвет Георги Георгиев

Над 68 хиляди възпитаници и студенти в София с понижени карти за градски превоз, по гледище на заместник-председателя на общинския съвет Георги Георгиев. Отпадналите държавни обезщетения костват над 3 млн. лева на родителите на младежите

В продължение на два месеца учениците и студенти заплащаха по-скъпи карти за градския превоз, тъй като месеци наред новите ръководещи блокираха работата за София. Компенсациите от страната за тези групи отпаднаха в края на януари, само че реакция от " спасителите " на столицата нямаше.

На вчерашно съвещание на Комисията по превоз и пътна сигурност бе признато предлагането на групата на ГЕРБ-СДС за понижаване на месечните карти на младежите. За възпитаници и студенти понижението е от 20 на 15 лева, а за докторанти от 35 на 15 лева, като годишната карта за всички линии от 200 на 180 лева
 Карти за градски превоз Карти за градски превоз Източник: Zonanews

" Ние от ГЕРБ-СДС предлагаме съответни и ясни решения за жителите на София. Намалението за младежите, което бе признато през вчерашния ден на комисия, е действителна помощ за тях. Аз, в качеството си на учител в Софийски университет, благодаря на сътрудниците от всички политически групи, които ни поддържаха.
 
Всеки ден работя с младежи и точно заради тази причина персонално поех уговорката да реша този проблем, който коства над 3 млн. лв. на родителите на младежите. Достъпният градски превоз е наш дълготраен приоритет ", написа в своя Facebook профил общинският консултант Георги Георгиев.

Общинските съветници от ГЕРБ-СДС се опитваме да наваксаме работата, която беше забавена в продължение на 3 месеца, заради невъзможността на спечелилите изборите да обезпечат болшинство в Столичния общински съвет и да бъде определен ръководител.

" Предложението следва да бъде гласувано и в другите комисии в сряда, а на 28 март, когато е идващото съвещание на СОС – ще гласуваме и в зала. Промяната е планувана да влезе в действие от 1 май. Политическите боричкания не трябва да вземат връх над здравия разсъдък и грижата за хората, безапелационен бе заместник-председателят на Столичния общински съвет.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР