Над 6700 пациенти са потърсили помощ в спешните кабинети на

...
Над 6700 пациенти са потърсили помощ в спешните кабинети на
Коментари Харесай

250 000 пациенти са минали през Пирогов за година

Над 6700 пациенти са потърсили помощ в незабавните кабинети на УМБАЛСМ „ Н.И.Пирогов “ през празничните дни към  Коледа и Нова година, оповестиха от лечебното заведение.

Сред най-натоварените незабавни кабинети са били педиатричният, кабинетът по травматология - възрастни, кабинетът по кардиология и вътрешни заболявания, кабинетът по хирургия, кабинетите по детска травматология и хирургия.

Трима младежи (две девойки и едно момче) са приети в болница в токсикологията на „ Пирогов ”, с сред един и два промила алкохол. Те към този момент не са пациенти на болничното заведение.

През 2022 година близо 250 000 пациенти потърсиха помощ в „ Пирогов “, от които близо 50 000 са останали за болнично лекуване, оповестиха още от болничното заведение.

Наблюдава се покачване на пациентите през второто полугодие на годината. Сред най-натоварените звена са били травматология, вътрешни заболявания и кардиология, неврохирургия, детска травматология и педиатрия, показват от „ Пирогов “.

През миналата година от " Пирогов " означиха и 10-годишнината на програмата Програма „ Детско здраве ", която улеснява и подкрепя профилактиката на децата в цялата страна, предоставяйки бърз и елементарен достъп до водещи експерти. По мотив годишнината бяха прегледани 150 деца, а за целия интервал на програмата  над 18 500 деца са получили безвъзмездни съвещания, а при нужда – лекуване и следене.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР