Над 6500 ученици от пет области в страната- Пловдив, София,

...
Над 6500 ученици от пет области в страната- Пловдив, София,
Коментари Харесай

Президентът Радев награди учениците от проекта "Народните будители и аз" в Пловдив


Над 6500 възпитаници от пет области в страната- Пловдив, София, Разград, Пазарджик и Варна, участваха в осмото издание на плана "Народните будители и аз", а през днешния ден в Пловдив бяха оповестени спечелилите, съобщи кореспондентът на БГНЕС в Пловдив.

От 2010 година насам над 70 000 възпитаници от цялата страна се включиха в плана на Ротари клуб, чиято цел е да стимулира децата да се срещнат по-отблизо с живота и активността на хората, построили с делото си духовната история на страната ни. Още през цялото време планът се организира под егидата на Президентството.

"Трябва да помним, че България е основана и градена освен със силата на меча, а и със силата на словото"- сподели в приветствието си към учениците президентът Румен Радев. "Днешното време търси нови строители, които да градят бъдещето на нашето общество. То има потребност от вашата мощ, гений и родолюбие. Вие сте вярата на това общество, продължавайте със същата непоколебима религия да отстоявате българските обичаи, да ги опазвате и да ги развивате. Вие сте нашите утрешни будители."

Учениците и учителите в залата, както и гостите, прочетоха дружно фрагмент от стихотворението на Христо Ботев "Хаджи Димитър". Тази година отличени са седем паралелки от петте области, с двудневна екскурзия - най- високата премия, бяха зарадвани петокласници от Математическата гимназия в Пловдив. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР