Над 6500 студенти са класирани и ще получат стипендии за

...
Над 6500 студенти са класирани и ще получат стипендии за
Коментари Харесай

Над 6500 студенти получават стипендия за успех

Над 6500 студенти са класирани и ще получат стипендии за триумф и за специфични достижения за зимния учебен срок на актуалната академична година. Те са от 49 висши учебни заведения. Парите ще бъдат изплатени едновременно до 9 март 2018 година, оповестиха от Министерството на образованието и науката.

Стипендията е в размер на 150 лева месечно . Тя се изплаща за пет месеца в границите на семестъра. Средният триумф е отличен (5,61), а броят на класираните студенти е 4492.

Ще бъдат разпределени общо 4,4 млн. лв. . Те са обезпечени по план " Студентски стипендии - фаза 1 ", финансиран от Европейските структурни и капиталови фондове посредством Оперативна стратегия " Наука и обучение за образован напредък ". Класирането е оповестено на страницата на плана http://eurostipendii.mon.bg .

Студентските стипендии за триумф са за тези, които се образоват по специалности от предпочитаните професионални посоки. По този метод желаят да подтикват проучване на специалности, за които има или се чака дефицит на фрагменти за пазара на труда.

Най-много студенти, които получават такава стипендия за триумф учат " Предучилищна и начална учебна педагогика " - 133 младежи, " Компютърни системи и технологии " - 126, и " Архитектура " - 111.

2158 ученици на висшите учебни заведения в страната ще получат еднократни стипендии за специфични достижения в размер на 300 лева Те се присъждат за присъединяване в научни, проучвателен или на практика разработки, като един студент може да получи до три такива.

Предоставените стипендии за зимния учебен срок са 3521 . Целта им е да подтикват младежите да развиват практическия и креативния си капацитет отвън наложителните задания през образователното време. Средният триумф за този тип стипендия е отличен (5,67), а най-вече класирани има от направленията " Медицина " - 381, " Право " - 195, и " Финанси " - 97 .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР