Над 650 сигнала са подали в полицията германски граждани, след

...
Над 650 сигнала са подали в полицията германски граждани, след
Коментари Харесай

Мъжът, който отравя бебешки храни не действа сам..

Над 650 сигнала са подали в полицията немски жители, откакто през вчерашния ден бе разгласен за търсене мъж, поставил отрова в бебешки храни в разнообразни магазини в южногерманския град Фридрихсхафен.

Според полицията мъжът евентуално не работи самичък, защото са открити отровени бурканчета с бебешки пюрета в най-малко три филиала на огромна верига за хранителни артикули, написа "24 часа ".

Припомняме,че полицията е получила заплашително писмо на 16 септември, че 20 типа храни ще бъдат отровени в разнообразни магазини в цялата страна, а също и в Eвропа, в случай че до събота на посочено място не бъдат оставени 10 милиона евро.

В момента управляващите обработват получените сигнали и се надяват бързо да разпознават мъжа от фотосите.

Той е направил усещане на проверяващите, откакто са засекли на видеокамери подозрителното му държание в един магазин във Фридрихсхафен. Мъжът е на към 50 години и взима бурканчета от засегнатата храна, като от самото начало е с ръкавици, очевидно с цел да не оставя отпечатъци.

Застрашени са освен бебешки, а и всевъзможни други храни. Властите предизвестиха жителите да ревизират опаковките за възможни следи от манипулиране и в случай че открият такива, да се свържат незабавно с полицията.

Отровата, която е открита в бебешките храни, в действителност е антифриз. Той може да убие дребни деца. Няма миризма и е транспарантен. Симптомите са виене на свят и унесеност, както и прилошаване. При навременно лекуване може да се спре действието й.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР