Над 65% от всички обекти на козметичния лидер L`Oréal по

...
Над 65% от всички обекти на козметичния лидер L`Oréal по
Коментари Харесай

L'Оréal постигна 100% въглеродна неутралност в над 65% от обектите си в света

Над 65% от всички обекти на козметичния водач L`Oréal по света са към този момент въглеродно неутрални. Постижението идва редом с нарастване на производството с цели 45%, което е доказателство за високата ангажираност на компанията да развива бизнеса си с устойчиви практики.

Това е и единствено едно от многочислените позитивни резултати, реализирани от групата на L’Oréal в тази тенденция и които бяха оповестени по време на особено събитие и продуктово ревю на компанията в София на тематика „ Създаваме хубостта, която движи света “. На него участваха медии, инфлуенсъри, представители на бизнеса и Неправителствени организации бранша.



„ Като водач в промишлеността за хубост, за нас е приоритет да даваме образец с дейностите си във всички сфери, и изключително що се отнася до корпоративно обществената отговорност. В момента огромна част от нашите запаси са ориентирани в битката с, и с цел да допринесем оптимално тук, ние имаме ясно написан проект по какъв начин да подсигуряваме, че всички наши действия са в естетика с планетарните граници, опазването на природата и грижата за общностите. Това е фундаменталната философия, която управлява нашата стратегия „ L`Oréal за бъдещето “, показа Ана Панайотович, управител на плана „ L`Oréal за бъдещето “ за района Adria-Balkan.



„ L`Oréal за бъдещето “ е най-амбициозната стратегия на L’Oréal до момента в областта на устойчивостта. Тя е основана през 2020 година като идващ стадий на първата стратегия за стабилно развиване на компанията „ Споделяме хубостта с всички “.

Програмата е учредена на основни цели с краен период до 2030 година за трансформиране на дейностите на L’Oréal към все по-устойчив бизнес модел и принос за решение на провокациите, пред които е изправен светът. За да реализира това, марката ползва програмата във всяка страна, в която участва, в това число България, където компанията осъществя няколко значими локални екологични и обществено виновни плана.



По време на събитието бяха оповестени и други значими достижения на компанията в границите на програмата в четирите посоки – климат, вода, биоразнообразие и естествени запаси:
91% понижение на излъчванията на въглероден диоксид от заводите и дистрибуторските центрове на L’Oréal спрямо 2005 година, като понастоящем групата разполага със 110 въглеродно неутрални обекта;53% по-малко количество вода, употребена в заводите и дистрибуторските центрове по отношение на 2005 година, посредством новаторски способи и заводи с воден цикъл; 97% от новите или обновените артикули са с усъвършенстван екологичен или обществен профил, което значи, че са с екодизайн;61% от натуралните съставки в продуктите са на биологична основа или произлизат от минерали, налични в изобилиеРециклиране на 94 230 тона материали през 2022 година, насърчавайки кръговата стопанска система и минимизиране на отпадъците.
В официалнта част на събитието бяха показани положителните практики за корпоративна резистентност на групата L`Oréal в България.

По тематиката в полемика се включиха три дами, които имат директна връзка с L`Oréal – Карина Миленова, маркетинг управител към CPD, L`Oréal България, Дияна Видева, член на УС на Асоциация „ Деметра “ и Габриела Маринова, зам. изпълнителен шеф, Българския конгрес на бизнес водачите.



По време на ревюто бяха показани последните устойчиви и обществени начинания на L`Oréal в България, за които гостите получиха забавна информация, опция да тестват продуктите и да получат дерматологични прегледи на място.

„ Една от основните цели, които ние и сътрудниците ми следваме, е консолидираното на устойчивите правила на Групата във всяка от марките ѝ в България. Имаме голям брой сполучливи стратегии за понижаване на отпечатъка върху природата. Едни от тях са новаторската душ-глава Water Save на L’Oréal Professionnel, която пести вода, програмата „ Зелена хубост “ на Garnier (сертифициран с Cruelty Free) за консолидиране на резистентен бизнес модел, продуктите на Kiehl`s за понижаване на пластмасовите боклуци, както и Save Your Skin на La Roche-Posay, ориентирана към повишение на осведомеността за рака на кожата. “, сподели Карина Миленова, маркетинг управител към CPD, L`Oreal България.



Други два доста значими обществено виновни плана на L`Oréal, които осъществят в България всяка година от 2010 година насам, също бяха показани. Доброволческата акция Citizen Day, която поддържа годишно локални дела, и програмата „ За дамите в науката “ - тя способства за развиването на науката и поддържа кариерното развиване на дамите учени у нас.

В България „ За дамите в науката “ е неведнъж отличаван план, в това число притежател на злато на Националните награди за виновен бизнес на БФБЛ.

L’Oréal обичайно и интензивно поддържа битката с домашното принуждение, като предходната година Асоциация „ Деметра “ – една от водещите организации в България, които оказват поддръжка на жертвите на домашно принуждение, завоюва финансиране от групата в границите на световната самодейността L`Oréal Fund for Women.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР