Над 65 милиона лаптопа са доставени на световния пазар в

...
Над 65 милиона лаптопа са доставени на световния пазар в
Коментари Харесай

Пазарът на лаптопи опроверга скептиците


Над 65 милиона преносимия компютър са доставени на международния пазар в интервала април-юни 2021
(снимка: CC0 Public Domain)

Не се оправдаха опасенията на някои участници на районен съд пазара за спад в търсенето на преносими компютри през второто тримесечие на годината . Доклад на Strategy Analytics сочи тъкмо противоположното – интервалът април-юни носи растеж в продажбите на ноутбуци.

През второто тримесечие на международния пазар са доставени 65,6 милиона мобилни компютъра, което е с 15% повече по отношение на същия интервал на предходната година, само че и спад от 4% спрямо първото тримесечие, съгласно данните на.

Ако по-рано поддръжката за пазара на преносими компютри се осигуряваше основно от самостоятелни купувачи и бранша на, в този момент първо място по покупателната интензивност заемат и корпорациите, които възобновяват своя компютърен парк.
още по тематиката
Lenovo е отпред на преносим компютър пазара с 24% дял и растеж от 14%, следвана от HP Inc. с % по-малко и растеж от 11%, а трета е Dell, която управлява 16% от доставките през тримесечието с растеж от 26%.

На четвърта позиция е Apple с растеж от 21% и 8% дял от пазара. Acer затваря челната петица, увеличавайки доставките си с 45%, което ѝ отрежда 8% от пазара.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР