Над 64 000 туристи са посетили Видин, а целта на

...
Над 64 000 туристи са посетили Видин, а целта на
Коментари Харесай

Наплив от чужди туристи във Видин заради круизните кораби по Дунав

Над 64 000 туристи са посетили Видин, а задачата на Общината е развиване на резистентен туризъм .

Това стана ясно по време на днешното публично разискване на Проект на Годишна стратегия за развиване на туризма на територията на Община Видин през 2024 година. 

Заместник-кметът Борислава Борисова акцентира, че в програмата са включени действия и мероприятия , чрез които се реализира поддържане на инфраструктурата, обслужваща туризма, образуване на събития с локално и национално значение , които способстват за развиването на туризма, реклама на туристическия артикул на Общината, участия в туристически тържища и изложби .

„ Целим да превърнем района в целогодишна дестинация с разнообразни по тип туристически оферти, богато многообразие от културни събития, съчетани с историческо завещание и красива природа “.

Тя добави, че общинската годишна стратегия за развиването на туризма е отворен документ, който може да се добавя и поправя през целия интервал на деяние. Борисова пожела сполучлив старт на новия туристически сезон.

Главният специалист „ Информация и реклама в туризма “ Цецка Цокова съобщи, че за годината има доста поръчки за групови визити на български туристи във Видин. 

„ Очаква се и огромен интерес от задграничните туристи, най-много тези, които идват с речните круизни кораби. През 2023 година акостиралите плавателни съдове са 293, а туристите – над 40 000 “.

Над 64 000 туристи са посетили града през миналата година, като емблемата на Видин – средновековната цитадела „ Баба Вида “ , е прегледана от над 37 000 души. 

Крепост „ Баба Вида “. Снимка: Искра.бг

Цецка Цокова уточни главните стратегически цели за реализиране на резистентност на туризма във Видин. Това са добра осведоменост за предлагания туристически артикул , включващ исторически забележителности и културни събития; уместно позициониране на дестинацията на туристическия пазар; п опуляризиране на фестивалите ; поощряване на конферентния туризъм – научни конгреси, семинари, полемики, което става допустимо след откриването на Културен център „ Жул Паскин “; рекламиране на спортно-туристическите събития; интензивно съдействие с професионалните гимназии , които имат специалности в областта на туризма и други.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР