Над 61 000 жители на ДНР и ЛНР са пристигнали

...
Над 61 000 жители на ДНР и ЛНР са пристигнали
Коментари Харесай

Над 61 000 жители на Донбас са евакуирани

Над 61 000 поданици на ДНР и ЛНР са пристигнали в Русия, откакто предишния петък бе оповестена евакуация в самопровъзгласилите се републики. Това заяви Александър Чуприян, изпълняващ длъжността началник на съветското Министерство на изключителните обстановки. " За една нощ броят на жителите на Донбас, пристигнали в Русия, набъбна до над 61 000 души ", сподели той.

Чуприян съобщи, че над 1000 поданици на Донбас, евакуирани в Русия, са получили заплащания от 10 000 рубли. " Увеличава се броят на заплащанията и документите, които се приготвят за тях. Получихме към 4000 заявки, а повече от 1000 души получиха заплащания. Сигурен съм, че в близко бъдеще този брой ще се усили доста ", сподели той.

Администрацията на Съединени американски щати е подготвила наказания против Москва, които не разрешават на американските банки да обработват преводи на огромни съветски кредитни институции, заяви Ройтерс, базирайки се на свои източници. Това е прелиминарен пакет от ограничаващи ограничения, които Вашингтон ще приложи единствено при положение на " навлизане " на Русия в Украйна. Според известия в западни медии глобите имат за цел да навредят на съветската стопанска система, като пресечен междубанковите кореспондентски връзки, които са в основата на световните парични потоци.

Съединени американски щати непрекъснато заплашват Русия с все по-тежки наказания. Сред тях са блокирането на " Северен поток 2 ", ограниченията против добивната индустрия, финансовите институции, държавния дълг, изключването от SWIFT и ограничавания на съветския водач и близкото му обграждане.

Франция прикани съветския президент Владимир Путин да вземе решение за среща с американския си сътрудник Джо Байдън за понижаване на възходящото напрежение към Украйна. Говорителят на Путин Дмитрий Песков обаче предизвести, че няма съответни проекти за среща на върха сред водачите на Русия и Съединени американски щати и че е " рано да се приказва за съответни проекти ".

Продължават и обвиняванията против Русия от американска страна. Съединените щати предизвестиха Организация на обединените нации, че разполагат с информация, съгласно която Русия има описи на украинци, " които да бъдат убити или изпратени в лагери " при положение на инвазия. Това сочи писмо, изпратено до ръководителя на Организация на обединените нации по правата на индивида и получено от Агенция Франс Прес в неделя.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР