Над 6000 търговци са поискали подкрепа чрез оборотен капитал до

...
Над 6000 търговци са поискали подкрепа чрез оборотен капитал до
Коментари Харесай

Близо 6000 фирми поискаха подкрепа с оборотен капитал за 89 млн. лв.

 Над 6000 търговци са поискали поддръжка посредством оборотен капитал досега посредством Националната организация за приходите. По тази скица търговците, наранени от противоепидемичните ограничения, наложени с 4 заповеди на министъра на опазването на здравето, могат да получат 20 %, респ. 10 % от оборота си за съответните интервали на 2019 година или 2020 година

Крайният период за кандидатстване е до 16,30 ч. през днешния ден, 20 януари.

Отпускането на безвъзмездната финансова помощ става в период до 7 дни от утвърждението на плановото предложение. Изплащането на сумите ще стартира през идната седмица, като от приходната организация чакат да платят по сметките на сдруженията над 30 млн. лева до 28 януари. Очакваното утвърждение от Европейската комисия е получено късно нощес, което отваря опцията за подкрепяне на бизнеса, допълват от Национална агенция за приходите.

До момента автоматизирана софтуерна инспекция са минали над 80% от плановите оферти, като авансово утвърждение за финансова помощ са получили над 3200 компании за над 36 млн. лева За останалите лица, подали заявление за финансова поддръжка, към този момент се правят спомагателни инспекции от инспекторите по приходите в Национална агенция за приходите на заявените данни за определяне на тяхната допустимост и сходство с изискванията за кандидатстване. Общият размер на поисканата поддръжка е 89 млн. лева

Сред претендентите има и такива, които не дават отговор на условията, като най-честите нарушавания са обявление на оборот за интервал от 2 месеца, който е по-голям от посочения в справките заявления по ЗДДС, както и искане на финансиране на обекти и сдружения, които не са директно наранени от заповедите на здравния министър.

Допълнителна информация за изискванията за кандидатстване и механизмите за разпределяне на помощта може да се получи в специфичната графа в   или на телефона на осведомителния център на Национална агенция за приходите 0700 18 700.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР