Над 6000 фена във Варна успяха да се докоснат до

...
Над 6000 фена във Варна успяха да се докоснат до
Коментари Харесай

Хиляди варненци се докоснаха до световната купа по волейбол

 Правителството даде 5 милиона $ за Световно по волейбол в България
Над 6000 фена във Варна съумяха да се допрян до най-желаната международна волейболна купа в особено построен шампионски корнер на входа на Морската градина.

Световната купа по волейбол гостува в морската столица като част от националното турне на трофея. По време на събитието, с изключение на със фотография с истинския трофей, уредниците зарадваха всички почитатели и с доста занимания, игри и интензивности за разпространение на спорта и пълноценния живот.

Лично министърът на спорта Красен Кралев показа купата на Световното състезание по волейбол за мъже пред съгражданите си от Варна дружно с волейболната легенда и вицепрезидент на Българската федерация по волейбол Любо Ганев.

Впечатляващо доста деца бяха измежду искащите да се допрян до трофея, което бе признато като сигурна гаранция, че във Варна пораства волейболната аудитория, която ще основава неповторима атмосфера в Двореца на културата и спорта, както постоянно до в този момент и за дълги години напред. Именно в зала „ Конгресна “ на Двореца, България ще изиграе семействата си от първата групова фаза на идното Световно състезание.

„ Варна не е единствено морска столица, Варна е и волейболна столица. Интересът към международното състезание е огромен. Щастлив съм, като виждам и какъв брой доста хора пристигнаха тук. Радваме се, че България ще има опция да играе петте си домашен мача от първия кръг пред варненска аудитория, където българският народен тим се усеща като вкъщи си. Сигурен съм, че това ще бъде още един плюс, който да стимулира момчетата да играят по този начин, че да зарадват хилядите почитатели в залата и цяла България “, съобщи Любо Ганев.

В рамките на националното турне, международната купа по волейбол ще бъде показана на разнообразни събития в редица градове през цялото лято, както и по време на мачовете на Световното шампионати по волейбол в България през септември. Следващата спирка от турнето на купата е през днешния ден в Добрич, от 18:00 ч. на площад „ Свобода “, който ще бъде последван от Разград на 18.08, Шумен на 19.08, Велико Търново на 20.08, Стара Загора на 21.08, Димитровград на 22.08 и Бургас на 23.08. На 25.08 златният трофей се завръща в центъра на София.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР