Над 600 състезатели в различните възрастови групи и категории ще

...
Над 600 състезатели в различните възрастови групи и категории ще
Коментари Харесай

Над 600 състезатели на Държавното първенство по таекуондо ITF

Над 600 състезатели в другите възрастови групи и категории ще вземат участие на Държавното състезание по таекуондо ITF, което ще се организира на 7 и 8 март в зала " Арена Асарел " в Панагюрище.

Шампионатът е за деца, юноши, девойки, младежи, дами и мъже в дисциплините - форма, специфична техника и самоотбрана. Най-добрите ще бъдат определени за присъединяване в националния тим на България за идното Европейско състезание в Прага (Чехия) в средата на месец април. Както е известно, преди две седмици в Благоевград се организираха дисциплините спаринг и силов тест от Републиканското, а в този момент предстоят и последните, които са част от календара на националния шампионат по Таекуон-До ITF.
 Националният тим на България по таекуон-до ITF за Европейското състезание в Прага през април беше избран
Националният тим на България по таекуон-до ITF за Европейското състезание в Прага през април беше избран

70 състезатели са утвърдени от треньорската комисия

" Предстоят ни трите дисциплини - форма, специфична техника и самоотбрана и чакам доста мощно показване от всички състезатели. Подобно на спаринга и силовия тест в Благоевград, още веднъж ще има избор на народен тим във всички възрасти и треньорската комисия ще утвърди най-хубавите за идния лагер. Ще има таекуондисти от всички клубове в България и конкуренцията ще бъде повече от сериозна във всяка категория. На идното Европейско състезание в Прага ще бъдат близо 90 индивида, които ще пазят достойнството на страната ", сподели президентът на БФТаекуон-До ITF Марио Богданов.
 Огромен интерес към Държавното състезание по таекуон-до ITF този уикенд
Огромен интерес към Държавното състезание по таекуон-до ITF този уикенд

Надпреварата е публична подготовка за установяване на националните тимове

Успоредно с Държавния шампионат в Панагюрище ще се организира и треньорски семинар, на който ще бъдат разисквани разпоредбите и критериите във всяка дисциплинираност. Лагерът на националния тим стартира на 22 март в Благоевград и в него ще се включат всички определени състезатели, които са утвърдени от специфичната треньорска комисия следила Държавното състезание в Благоевград и Панагюрище.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР