Над 600 млн. лева да се платят веднага на строителните

...
Над 600 млн. лева да се платят веднага на строителните
Коментари Харесай

Властта готова да плати веднага 600 млн. лв. на строителните фирми, но след санкция на НС

Над 600 млн. лв. да се платят незабавно на строителните компании след глоба на Народното събрание. За това предложение, отправено към съдружните сътрудници, заяви министър председателят Кирил Петков.

„ Останалите 50% да минават през парламентарни комисии, откакто има отчет на специалисти, че тези действия са действително осъществени. Последното, което желаеме да създадем, е да платим едни пари за действия, които не са осъществени или не са осъществени изцяло ”, посочи министър-председателят.

„ Санирането на договорите ” за първите 50% е препоръчано на съдружните партньори да мине в четвъртък, под изискване, че вторите 50% минават през парламентарен доклад и експертна комисия, акцентира Петков. 

Премиерът разяснява кандидатурата на Любомир Каримански за шеф на Българска народна банка. „ Когато има спор за номинации, доста по-добре е тази номинация да бъде отдръпната, да се седне, да се приказва и да се избере човек зад който застава цялата коалиция. В момента Каримански има поддръжката на един от четирите. Това не е верният метод да се взимат решения за толкоз значими постове ”, съобщи той.

За Северна Македония Петков беше безапелационен, че няма да се направи нищо без глоба на Народното събрание. „ Това, което ще се случи по тази тематика, ще бъде единствено и само, откакто Народното събрание реши каквато и да е стъпка. По никакъв метод държавното управление няма да работи независимо ”, посочи министър-председателят.  

 

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР