Над 600 млн. лева да се платят веднага на строителните

...
Над 600 млн. лева да се платят веднага на строителните
Коментари Харесай

Петков: Предлагаме 600 милиона да се дадат предварително на стоителните фирми

Над 600 млн. лв. да се платят незабавно на строителните компании след глоба на Народното събрание, предлага Петков на съдружните им сътрудници. Това са 50% от парите, които могат да се изплатени предплатено на строителните компании. Това съобщи министър председателят след среща с представители на пътния отрасъл.

В четвъртък ще се прегледа предлагането, само че под изискване останалите средства да бъдат обсъждани от отчетна комисия:

„ Ние предлагаме на 600 милиона или към 50 на 100 от парите да бъдат платени незабавно на строителите компании, които са обаче след глоба на Парламента. Останалите 50 % да минават през парламентарни комисии, откакто има отчет, че тези действия са действително осъществени. Последното нещо, което желаеме да създадем, е да платим едни пари за действия, които не са осъществени или не са осъществени изцяло “, добави той.

Предложението им е било изпратено към Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия и „ Демократична България “.

По отношение на кандидатурата за началник на Българска народна банка министър председателят съобщи:

„ Когато има спор за номинации, доста по-добре е конфликтната кандидатура да бъде отдръпната. Да седне, да се приказва и да се избере претендент, зад който стои цялата коалиция. В момента господин Каримански има поддръжката единствено на 1 от 4. Това не е верен метод за взимане на решение за толкоз значими постове “, зави Петков.

Той даде позиция и по въпроса със Северна Македония:

„ Нищо няма да се направи, до момента в който няма глоба на Парламента. Това, което ще се случва по тематиката, ще бъде единствено и само, когато Парламента реши някакви стъпка. Правителството няма да работи единствено “.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР