Над 600 журналисти от 59 държави са починали в резултат

...
Над 600 журналисти от 59 държави са починали в резултат
Коментари Харесай

Над 600 журналисти са починали от коронавирус за 10 месеца

Над 600 публицисти от 59 страни са умряли вследствие на коронавирусна зараза през последните 10 месеца. Това стана ясно в Женева неправителствената организация " Press Emblem Campaign ".

" От 602 публицисти, умряли от COVID-19 от началото на март, повече от половината от смъртните случаи са в Латинска Америка - 303, " заяви организацията. Следват Азия (145), Европа (94), Северна Америка (32) и Африка (28).

" Поради специалността си публицистите, чиято работа се реализира " на фронта ", с цел да отразяват събитията, са изключително уязвими към вируса. Някои от тях, по-специално тези на свободна процедура и фотографите, просто не могат да работят от къщи ", сподели генералният секретар на организацията Блез Лампан.

Перу остава страната с най-висока смъртност, както акцентира организацията, като там от март са умряли 93 чиновници на пресата. Бразилия е на второ място (55). В Индия има 53 смъртни случая, в Мексико 45, в Еквадор 42, в Бангладеш 41, в Италия 37, в Съединени американски щати 31, в Пакистан 22, в Турция 17, във Англия 13, в Панама 11, в Боливия 9. Следващите в листата на организацията са Афганистан (8), Доминиканската република (8), Нигерия (8), Русия (8) и редица други страни.

Организацията обаче отбелязва, че „ същинският брой на жертвите несъмнено е по-голям “, защото някои страни не дават обособени статистически данни за гибелта на публицисти. Освен това тя изясни, че " източникът на инфекцията е мъчно да се дефинира и е невероятно да се направи разлика сред публицисти, които са се заразили по време на работа и в персоналния живот ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР