Над 600 граждани се подписаха против закриването на видинската детска

...
Над 600 граждани се подписаха против закриването на видинската детска
Коментари Харесай

Над 600 граждани се подписаха против закриването на видинска детска градина

Над 600 жители се подписаха срещу закриването на видинската детска градина " Васил Левски ", обмислят се и протестни дейности.

Това обгърнаха на конференция във Видин група общински съветници от Българска социалистическа партия - Борислав Василев, Димитър Велков и Любомир Георгиев. Закриването на филиал " Васил Левски " на детска градина " Детелина ", както и на още два филиала в дунавския град беше препоръчано за разискване в комисията по обучение на Общински съвет Видин преди седмица.

" Предложението провокира вълна от отвращение ", сподели на конференцията Димитър Велков, общински консултант. " Родителите на деца, посещаващи детската градина " Васил Левски ", жители и общински съветници, сплотиха напъните си в отбрана на образователното заведение и предизвикаха подписка ", уточни още той.  

" Подписката е хартиена и онлайн, добави Великов и посочи, че в края на идната седмица тя ще бъде импортирана в Общинския съвет във Видин и подадена до кмета. Ако община Видин не се съобрази с мнението на хората, ще се провеждат и протестни дейности ", сподели пред публицистите Димитър Велков.

Той добави, че е безпочвен и несъответствуващ на истината претекста на Община Видин, с който се желае закриването на детската градина - " дребен брой деца, неприятна физическата среда, неотговаряща на условията ".

" Сградата е била учебно заведение от началото на 20 век, от 1963 година е детска градина и в нея децата се възпитават в дух на родолюбие и национализъм - среща се зад паметника на Васил Левски ", сподели общинския консултант Любомир Георгиев. 

Общински съветници от групата на Българска социалистическа партия са посетили постройката на филиал " Васил Левски " и на останалите два филиала, за които се възнамерява закриване. Проверката е открила, че  детската градина " Васил Левски " е в доста положително положение - чисто е, приветливо, ремонтирано.

Според общинските съветници тя е с добре поддържан двор, санитарните възли също са в доста положително положение, има построена канализация за мръсната вода, няма септична яма, както настояват от Община Видин.

" Сградата е санирана, ремонтирана, с нова дограма, окачени тавани, ламинат. Три са групите в градината. В тях са обхванати 57 деца ", добави Георгиев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР