Над 60 свидетели били разпитани по делото за катастрофата, при

...
Над 60 свидетели били разпитани по делото за катастрофата, при
Коментари Харесай

ДНК от полицайката Радева открита в джипа на Семерджиев, но той бил сам по време на катастрофата

Над 60 очевидци били разпитани по делото за злополуката, при която някогашният футболист Георги Семерджиев умъртви две млади дами на столичния бул. “Черни връх ”. Трагедията стана на 5 юли, само че към момента назначени експертизи не са подготвени, написа „Труд“.

В момента Георги Семерджиев е в ареста, откакто няколко правосъдни състава отхвърлиха да го пуснат на независимост макар изказванието му, че е бил похитен в деня на злополуката. Записи от камери в региона обаче демонстрират друго – той е бил в автомобила. Изяснено е, че е бил и самичък по време на автосблъсъка. На кръстовище на Моста на влюбените апарат за видеонаблюдение е снимал джипа фронтално и ясно се виждало, че няма различен със Семерджиев в автомобила. В колата били открити биологични следи от полицайката Симона Радева, само че те били от дни преди злополуката.

“При прегледа на тези видеозаписи се вижда по какъв начин лице от мъжки пол напуща автомобила и се отдалечава от мястото на произшествието 17 секунди след настъпване на удара. На тези видеозаписи е назначена експертиза. Тя ще даде и механически елементи, чакаме нейното умозаключение ”, съобщи Десислава Петрова, заместител градски прокурор на София. Камерите били запечатали и две дами. Виждало се по какъв начин те се доближават до преди малко авариралия автомобил, оглеждат провалите и по-късно се отдалечават. Засега тяхната идентичност е незнайна. Разследващите обаче имат догатки кои са и се чака те също да бъдат разпитани.

Назначената по следствието сложна съдебно-психиатрична и психична експертиза на Семерджиев още не е подготвена, тъй като след първата сказка с него движимостите лица са решили, че е належащо да се направи и втора, която да е най-малко месец след случая.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР