Над 60 руски войници са били убити в резултат на

...
Над 60 руски войници са били убити в резултат на
Коментари Харесай

Украйна удари с ракети група руски войници, строени да посрещнат генерал - десетки са ликвидирани

Над 60 съветски бойци са били убити вследствие на удар на въоръжените сили на Украйна с касетъчни муниции по боен полигон в село Трудовское, Волноваховски регион на Донецка област, оповестиха в каналите си в Telegram съветски военни репортери. 
 
" В Трудовское на един от полигоните беше проведено формирование от бойци ВЧ06705, те чакаха огромния шеф, врагът удари с касетъчни муниции, вследствие на това бяха убити 65 души ", написа Telegram каналът " Тринадесетият ". Според него военните са били строени за идването на командира на 29-а войска генерал-майор Олег Моисеев.
 
На собствен ред телеграмният канал " Военен информатор " удостоверява загубите и отбелязва, че измежду починалите има военнослужещи от три роти от 39-а гвардейска мотострелкова бригада. Според него въоръжените сили на Украйна са употребявали американски ракети GMLRS. Подобен случай се случи през август предходната година, напомня Telegram каналът: тогава от ракетните установки HIMARS беше ударено образуването на съветски бойци от въоръжените сили на Украйна, само че бяха избегнати огромни жертви.
 
ВЧК-ОГПУ сподели телата на починалите и видеозапис, изработен от един от военнослужещите незабавно след удара. В него той остро подлага на критика командата за строяването в " намерено поле ". Руското министерство на защитата не е коментирало публично обстановката.
 

 
Предния ден, 20 февруари: Руският министър на защитата Сергей Шойгу рапортува на съветския президент Владимир Путин за залавянето на Авдеевка. Според него съветската войска е претърпяла минимални загуби по време на щурма на града. Шойгу даде обещание, че интервенцията по завладяването на града ще бъде включена в учебниците на Министерството на защитата.
 
На собствен ред командирът на групата " Таврия " на Въоръжените сили на Украйна, която защитаваше града, Олександър Търнавски съобщи, че съветската войска е изгубила повече от 47 хиляди военнослужещи, 364 танка, пет самолета, 248 артилерийски системи и 748 бронетранспортьора по време на щурма на Авдеевка.
Русия се опитваше да превземе Авдеевка - един от най-силните укрепени региони на въоръжените сили на Украйна - от началото на пълномащабната инвазия. Интензивни боеве за града се разпростряха през октомври 2023 година. Превземането на Авдеевка е първото огромно достижение на Русия на бойното поле от май 2023 година, когато е високомерен Бахмут.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР