Над 60 процента от младите лекари заявяват желание да се

...
Над 60 процента от младите лекари заявяват желание да се
Коментари Харесай

Над 60% от младите лекари заявяват желание да се реализират в България

Над 60 % от младите лекари декларират предпочитание да се осъществят в България - това сочат резултатите от анкета измежду българските абитуриенти от випуск 2023 на Медицинския факултет към Медицинския университет в София.

Над 80 % желаят да работят в болнични заведения и единствено 8,99% като общо практикуващи лекари. 239 български и 357 задгранични студенти поставиха Хипократова клетва и получиха дипломите си на обичайна публична гала в Националния замък на културата:

" Аз съм лекар Кемерова и съм предстоящ педиатър и неонатолог. Това е доста тежка компетентност, само че е за хора с положителни сърца. Работя в болница Шейново към този момент от 3 години. Първо бях болногледач, по-късно към този момент публично като доктор и мисля да си остана тук в България ". 

" Аз съм Теодора Александрова, към момента не съм намерила място за специализация, само че имам вяра, че когато имаш обич и пристрастеност към медицината, може да си сполучлив във всяка сфера и че моето нещо ще ме откри, в България оставам сигурно ".

" Аз съм Елица Зафирова. Дерматология и венерология ще специализирам във Военномедицинска академия. Смятам, че дисциплината е в основата, трудолюбието и пристрастеността към специалността ". 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР