Над 60 проследяващи устройства ще раздаде Община Перник на родители

...
Над 60 проследяващи устройства ще раздаде Община Перник на родители
Коментари Харесай

Пернишкият кмет даде 60 SOS устройства за деца с аутизъм

Над 60 проследяващи устройства ще раздаде Община Перник на родители на деца с аутизъм. Инициативата бе подета от кмета Станислав Владимиров, след случая със Сашко, който бе в неопределеност 9 дни. С това Перник става една от първите общини в България, която обезпечава гратис сходни устройства на фамилиите на деца с аутизъм.

„ След случая със Сашко вниманието ни се изостри за това, че институциите вървят след събитията. Целта ни с обезпечаването на тези устройства е да ги изпреварваме. Вашите деца имат потребност освен от вашата помощ, само че и от нас институциите. Затова с нашите сътрудници от А1 подехме тази самодейност, с цел да облекчим всекидневието ви и да ви оказваме помощ с каквото можем “, съобщи пред родителите Владимиров.

Секретарят на община Перник Мартин Жлябинков сподели, че устройствата са обезпечени от А1, а месечният абонамент ще се поема от общината. Той добави, че обществената услуга е изцяло безвъзмездна за фамилиите. Жлябинков, сподели още, че устройствата ще бъдат самостоятелни и конфигурирани за всяко дете по настрана.

Представителите на колегата в този план А1 обясниха преимуществата на устройството. Те оповестиха, че с него местоположението на детето може да бъде несъмнено незабавно, посредством мобилно приложение, то разрешава непрекъсната информационна връзка, както и дълъг живот на батерията. Те прибавиха, че е обезпечена и техническа поддръжка и подпомагане при изключителни обстановки.

„ Проследяващите устройства могат да бъдат сложени в джоб, чанта или пък да бъдат закачени със щипка за облеклата “, сподели районният управител на компанията Лъчезар Страхилов.

Родители на деца с проблеми в аутистичния набор обясниха, че устройствата са доста потребни, тъй като техните деца са по-буйни, хиперактивни, на моменти неконтролируеми.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР