Над 60% от всички валутни резерви на Русия - над

...
Над 60% от всички валутни резерви на Русия - над
Коментари Харесай

Западът е замразил 60% от валутните резерви на Русия

Над 60% от всички валутни запаси на Русия - над 350 милиарда $, са замразени вследствие на западните наказания като ответна мярка на спецоперацията на Руската федерация в Украйна. Това е съобщила министърката на външните работи на Обединеното кралство Лиз Тръс след срещата си с полския й сътрудник Збигнев Рау във Варшава.

Валутните запаси на Русия се правят оценка на 604 милиарда $. " Нашите координирани наказания бутат съветската стопанска система назад в руската ера ", е споделила Тръс.

Тя също по този начин е декларирала, че на плануваната в четвъртък среща на министрите на външните работи на страните от G7, Лондон приканва за въвеждане на нови санкционни ограничения във връзка с Русия. Предлага се възбрана за влизане на съветски кораби в пристанищата на западните страни, уголемение на листата с поставените под наказания съветски банки, както и разпространяване на рестрикциите и върху съветския златодобивен бранш. Заедно с това, ръководителката на английското външнополитическо ведомство се е изказала и за " координиране на явен график за отвод от импорта на съветски петрол и газ ".

Лиз Тръс е подчертала, че " Англия и Полша са най-близките съдружници на  Украйна ". А тристранният формат на съдействието сред страните, което беше оповестено при започване на годината, допуска " задълбочаване на взаимоотношението в киберпространството, по тематиката за „ битката с дезинформацията " и енергийната сигурност.

Британската министърка е добавила, че Обединеното кралство се надява Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) да проверява събитията в Буча. " Аз желая да стане известна цялостната картина на случилото се ", е споделила Тръс. Тя също по този начин е подчертала, че Англия започва акция за битка със половото принуждение в зоната на бойните дейности, тъй че закононарушенията от полов темперамент да станат такава " интернационална алена линия ", каквато е и потреблението на химическо оръжие.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР