Над 60% от валутните резерви на Русия - над $350

...
Над 60% от валутните резерви на Русия - над $350
Коментари Харесай

Западът е замразил над 60% от валутните резерви на Русия

Над 60% от валутните запаси на Русия - над $350 милиарда $, бяха замразени вследствие на западните наказания против войната на Русия в Украйна. Това заяви във вторник външната министърка на Обединеното кралство Лиз Тръс след среща с полския ѝ сътрудник Збигнев Рау във Варшава.

" Днес мога да разглася, че сме замразили над 350 милиарда $ ", сподели Тръс и добави, че това са над 60% от общите валутни запаси на Русия, оценени на $604 милиарда.

" Нашите координирани наказания тласкат съветската стопанска система назад към руската епоха “, посочи Тръс, цитираната от интернационалните медии.

Тя сподели също, че на срещата на външните министри на страните от Групата на седемте (Г7), планувана за четвъртък, Лондон ще призове за въвеждане на нови наказания против Русия, по-специално възбрана за влизане на съветски кораби в пристанищата на западните страни, разширение на листата на съветските банки под наказания и на рестриктивните мерки върху съветската златодобивна промишленост. Освен това ръководителят на английското външно министерство се застъпи за " координиране на явен график за отвод от импорт на съветски нефт и газ ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР