Над 60% от швейцарците подкрепиха на референдум извънредните мерки на

...
Над 60% от швейцарците подкрепиха на референдум извънредните мерки на
Коментари Харесай

Швейцарците подкрепиха на референдум въвеждането на COVID сертификати

Над 60% от швейцарците поддържаха на референдум изключителните ограничения на държавното управление против разпространяването на ковид. Мнозинството поддържаха закон, който планува финансова помощ на засегнатите от Covid рецесията и условието на документ за имунизация, преболедуване или негативен тест за влизане в питейни заведения, заведения за хранене и други обществени събития, предава БНР. След като гласуването завърши в 13 часа, стана ясно, че 63% от гласоподавателите поддържат закона, с който се контролира използването на по този начин наречения Covid документ в Швейцария.

" Силно се поверявам на това, което прави Народното събрание и не виждам за какво да не го подкрепим. Не разбирам за какво подлагат на критика този документ. Преди две години не можехме да си го представим, само че в този момент това е инструментът, с който можем да се борим с пандемията, даже да не е съвършен. Ваксините към момента са най-силното ни оръжие против вируса, каквото и да споделят хората, каквито и нови разновидности да се появяват ", разяснява швейцарец.

За Швейцария референдумите са нещо всекидневно, само че не и този - на няколко политици беше поставена полицейска защита след вълна от обиди и смъртни закани поради позицията им в поддръжка на документите. Както и в цяла Европа, по този начин и в Швейцария мярката провокира гневни реакции, а критиците на документа настояват, че с него се постанова система на апартейд.  

" Гласувах с " не ", тъй като това е ограничение на персоналната независимост. Всеки е виновен и се имунизира по този начин или другояче. Това ще сътвори разселение сред хората, които имат достъп до избрани места с този документ и тези, които нямат - не е добре това ", изяснява своя избор различен жител.

В очакване на митинги след референдума е засилено полицейското наличие към постройката на държавното управление и Народното събрание в Берн.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР