Над 60 души са загинали в ледените бури в Япония

...
Над 60 души са загинали в ледените бури в Япония
Коментари Харесай

Над 60 жертви взеха ледените виелици в Япония

Над 60 души са починали в ледените стихии в Япония са били открити при разчистване на снега, стана ясно от конференция на министъра на инфраструктурата и превоза Кадзуйоши Акаба.
Праителството отпуска незабавна финансова помощ на северните региони на страната, където няма запас зя почистване на снега.
"Държавата ще пресметне бързо нужните суми и ще даде помощ за безвредно разчистване на снега. Изключително разтревожени сме от огромния брой починали при почистването ", сподели Акаба. По думите на министъра сегашният брой на жертвите е надвишил предходния скръбен връх от зимата на 2017/2018 година, предава Българска телеграфна агенция.
В северната част на основния японски остров Хоншу и на северния о-в Хокайдо от декември предходната година не стопират мощните снеговалежи. Те нееднократно предизвикваха нарушавания в превоза и комуналните услуги.
Мнозинството от починалите при почистване на сняг са възрастни хора. Те са падали от покривите на домовете си при опит да ги почистят от натрупалия се сняг или са починали, затрупани от сняг. Затова държавното управление даде инструкции на органите на локалната власт да употребяват ресурса, който се отпуска за разчистване, преди всичко, с цел да оказват помощ на популацията.
Същевременно поради снежна стихия на автомагистрала в северната префектура Мияги станаха поредност от пътнотранспортни катастрофи с присъединяване на минимум 134 автомобила, един човек почина, а към десетина са потърпевши, оповестиха управляващите, представени от Ройтерс. Когато снегът завалял, поради понижената видимост контролните органи лимитирали скоростта в дългия към километър сектор до 50 км/ч, само че това се оказало незадоволително, с цел да се избегнат злополуки.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР