Над 60 души са в ареста в Махачкала по официални

...
Над 60 души са в ареста в Махачкала по официални
Коментари Харесай

Захарова обвини Украйна за бунта на мюсюлманите в Дагестан

Над 60 души са в ареста в Махачкала по публични данни, след протеста на летището.

Поне 9 служители на реда са ранени при напрежението.

Русия упрекна Украйна, че е изиграла " основна роля " в анти-израелския протест на летището в Дагестан в неделя, където живеят най-вече мюсюлмани. " Престъпният киевски режим е изиграл директна и основна роля в осъществяването на последния унищожителен акт ", се споделя в изказване на говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.

Тя обаче не уточни на база на какви доказателства е изказванието й.

В неделя навалица, търсеща израелци и евреи, нахлу на летището Махачкала в съветската кавказка република Дагестан след слух, че идва полет от Израел.

Насилието в  мюсюлманския район, което избухна на фона на конфликта  между Израел и Хамас в Газа, накара Израел да призове Русия да отбрани нейните жители. 

В обществените мрежи се появи документ на ФСБ за провеждането на интензивно мероприятие в Махачкала, наречено „ Пейсы “ (или еврейски бакенбарди), оповестява Телеграм каналът „ Черные очки ".

" Можем да предположим, че вчерашните вълнения на летището в Махачкала са били планувани от съветските специфични служби ", показва каналът, съобщи Факти.

Кремъл намерено поддържа Хамас и Путин съпостави Израел с нацистка Германия при започване на интервенцията в Газа.

Сега е ясно за какво в началото протестиращите не са били изключително възпрепятствани да провокират вълнения на летището, до момента в който това не излезе отвън границите на задоволително интензивно мероприятие, показва каналът..

Нещата обаче са станали неконтролируеми в един миг и се стига до погроми.



Летището беше атакувано през вчерашния ден от антиизраелски настроени стачкуващи, които потеглиха на лов за евреи. Полетите от Тел Авив до Махачкала ще бъдат пренасочвани краткотрайно към други градове, заяви през днешния ден " Росавиация ".

Нападението през вчерашния ден против летището в град Махачкала, административния център на съветската република Дагестан, чието население е преобладаващо мюсюлманско, от протестиращи, които очевидно търсеха израелски жители, е " значително резултат от външна интервенция ", съобщи през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков. Според Мария Захарова пък украинските служби стоят зад безредиците.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР