Над 60 души с увреждания от Сопот отразнуваха 20 години

...
Над 60 души с увреждания от Сопот отразнуваха 20 години
Коментари Харесай

Клубът на инвалидите в Сопот отпразнува юбилей с песни и сти...

Над 60 души с увреждания от Сопот отразнуваха 20 години от основаването на своя клуб. Събитието бе мотив за празнуване. В него взе участие и кметът на общината Деян Дойнов - единственит кмет в България, който  е получил специфичното отличие от Съюза на ивнадилите в страната поради поддръжката, която оказва на хората с увреждания в Сопот.

Получаваме огромна поддръжка от общината, само че и ние се включваме във всички публични прояви, показа пред " Марица " председателката на клуба Ганка Пачева. Попдръжаме връзка с общината, читалището, къща музей " Иван Вазов " и участваме в събитията, които те провеждат. Ние също си организираме редица прояви през годината - екскурзии в исторически градове и места, присъединяване във фестивали.

Тази година организацията на хората с увреждания в Сопот завоюва премия на фестивал в Перник. Там те се показа с кулинарна галерия, ръкоделия - гоблени и плетива и с художествена самоинициатива. Много ценим дейната работа на нашия член Николай Василев, някогашен преподавател по математика, който е и извънреден ценител на историята и литературата, написа стихотворения  и разкази. Наричаме го Стожерът на Сопот, описа още Ганка Пачева.Най-много ни радват заниманията в клуба, показа още тя. Събираме се всеки работен ден. Освен опция за нормалните занимания, за нас са обезпечени уреди за гимнастика  и физически извършения. Заедно се усещаме доста добре, изясни Ганка Пачева.

По случай юбилея членовете на Клуба на инвалида в Сопот показаха пред гостите своя стратегия от песни и стихове. Кметът Деян Дойнов ги поздрави членовете на организацията  за дейната им активност в другите сфери и им пожела още доста отпразнувани годишнини.

Гост на празненство бе и координатора на Съюза на инвалидите за Пловдив и Пловдивска област Смиляна Запрянова. Тя също поздрави членовете на сопотския клуб за дейната активност.

Възпитаниците на Средно учебно заведение „ Иван Вазов “ в града също насочиха своя привет с квалифицирано за случая зрелище. 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР