Над 60 000 ученици са включени през тази учебна година

...
Над 60 000 ученици са включени през тази учебна година
Коментари Харесай

Над 60 000 ученици творят и спортуват по национална програма на МОН

Над 60 000 възпитаници са включени през тази образователна година в клубове по изкуства и в спортни тимове, финансирани по Националната стратегия „ Заедно в изкуствата и в спорта “ на Министерството на образованието и науката. Осигуреният бюджет единствено за образователната 2023/24 година е 45 милиона лв..

В модул „ Изкуства “ са включени 1 235 учебни заведения, в които са основани 2 514 групи с общо 29 684 възпитаници. Сериозен е и ползата към модул „ Спорт “, където са обхванати 1 224 учебни заведения с 2 377 спортни тимове или общо 32 329 възпитаници.

Все повече участници се включват към опциите, които дава програмата за занимания отвън образователната стратегия, с помощта на които те развиват свои гении и предпочитание да прекарват повече време в учебно заведение.

Програмата разрешава учениците от разнообразни гимназии да реализират триумфи отвън сферата, в която се образоват като играят баскетбол, футбол, волейбол, пеят, танцуват, слагат театрални постановки, рисуват и други Чрез програмата се финансира и закупуването на спортни уреди и екипировка, театрални костюми, техника, принадлежности, декори.

Предимство на програмата е, че тя обезпечава запас за привличането на външни треньори за тимовете, както и на експерти от сферата на изкуствата. Децата посещават и изнасят концерти, вземат участие в спортни събития, срещат се с изявени персони от екрана, сцената и терена.

За първи път през тази година в границите на програмата бе проведена и демонстрация „ Коледа дружно с изкуство и спорт ” в столичното 68 СУ „ Акад. Никола Обрешков “. Специални посетители на проявата бяха министър-председателят акад. Николай Денков и министрите на образованието, на спорта, на превоза и на туризма Галин Цоков, Димитър Илиев, Георги Гвоздейков и Зарица Динкова.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР