Над 60 000 ученици и студенти в София ще плащат

...
Над 60 000 ученици и студенти в София ще плащат
Коментари Харесай

От 1 януари по-скъпи ученически и студентски карти за транспорт в София – ще се плащат отгоре 5 лв. „такса спасение“

Над 60 000 възпитаници и студенти в София ще заплащат по-скъпи месечни карти за градския превоз от 1 януари, тъй като Спасителите на София по този начин я избавиха, че блокираха изцяло работата на общината. 40 000 възпитаници и над 22 000 студенти ще заплащат такса „ избавление “ от 5 лв. месечно, т.е. картите им ще са с 5 лева по-скъпи от сегашните. Това написа във Facebook общинския консултант от ГЕРБ в СОС Георги Георгиев.

„ В началото на 2023 година, когато в София имаше работещ общински съвет, приложихме ограниченията за поддръжка на жителите поради увеличените цени на горивата и инфлацията. Намалихме цените на картите за възпитаници и студенти след решението на Министерския съвет за съфинансирането им от страната в интервала 1 февруари – 31 декември 2023 година Този период изтича след 17 дни.
Намалението, което гласувахме, беше на месечните карти от 20 лева на 15, от 35 лева на 15 лева за докторанти и на годишната карта за всички линии от 200 лева на 180 лева Това понижение е действителна помощ за учениците и студентите в София, която те употребяват, написа още общинският консултант от ГЕРБ в СОС.

Общинските съветници от ГЕРБ-СДС подготвихме предложение за продължение на ограниченията за подкрепяне на възпитаници и студенти и през идната година, с отплата от общинския бюджет, написа Георгиев.

Това решение обаче не може да бъде нито разисквано, нито признато поради неналичието на общински съвет на столицата ни. Безумство, което продължава към този момент втори месец, поради неналичието на водачество, заместено от Его в величествен размер, добавя още той.

„ Какво още би трябвало да се случи, с цел да стартират да работят спечелилите изборите ПП-ДБ-СС? Махането на ПСА отсрочи алената женитба, на която в понеделник кметът Терзиев щеше да кумува. Как обаче ще отсрочат решаването на следващата рецесия “, приключва Георги Георгиев.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР