Над 60 000 ученици и студенти в София ще плащат

...
Над 60 000 ученици и студенти в София ще плащат
Коментари Харесай

Георгиев: 60 000 ученици и студенти в София ще плащат по-скъпо за градски транспорт от 1 януари

" Над 60 000 възпитаници и студенти в София ще заплащат по-скъпи месечни карти за градския превоз от 1 януари, тъй като Спасителите на София по този начин я избавиха, че блокираха изцяло работата на общината. 40 000 възпитаници и над 22 000 студенти ще заплащат такса „ избавление “ от 5 лв. месечно, т.е. картите им ще са с 5 лева по-скъпи от сегашните ", предизвестява във Facebook общинският консултант от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Георги Георгиев.

 

Публикацията му продължава по този начин:


" Фактите в резюме:
В началото на 2023 година, когато в София имаше работещ общински съвет, приложихме ограниченията за поддръжка на жителите поради увеличените цени на горивата и инфлацията. Намалихме цените на картите за възпитаници и студенти след решението на Министерски съвет за съфинансирането им от страната в интервала 1 февруари – 31 декември 2023 година Този период изтича след 17 дни.
Намалението, което гласувахме беше на месечните карти от 20 лева на 15, от 35 лева на 15 лева за докторанти и на годишната карта за всички линии от 200 лева на 180 лева Това понижение е действителна помощ за учениците и студентите в София, която те употребяват.


Решението:
Общинските съветници от ГЕРБ-СДС подготвихме предложение за продължение на ограниченията за подкрепяне на възпитаници и студенти и през идната година, с отплата от общинския бюджет.
Това решение обаче не може да бъде нито разисквано, нито признато поради неналичието на общински съвет на столицата ни. Безумство, което продължава към този момент втори месец, поради неналичието на водачество, заместено от Его в величествен размер.
Какво още би трябвало да се случи, с цел да стартират да работят спечелилите изборите ПП-ДБ-СС? Махането на ПСА отсрочи алената женитба, на която в понеделник кметът Терзиев щеше да кумува. Как обаче ще отсрочат решаването на следващата рецесия? "

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР