Над 60 000 души са напуснали района в Североизточна Сирия

...
Над 60 000 души са напуснали района в Североизточна Сирия
Коментари Харесай

Над 60 000 сирийци са напуснали страната от началото на турската военна операция

Над 60 000 души са напуснали региона в Североизточна Сирия по границата с Турция от началото на турската военна интервенция в сряда, заяви през днешния ден Сирийският център за наблюдаване на човешките права, представен от Агенция Франс Прес.

Центърът заяви, че става дума най-много за лица от зоните на Рас ал Айн и Дербасия и посочи, че те са се насочили към териториите, ситуирани по на изток, към град Хасака.

Турската войска и подкрепяни от Анкара сирийски бунтовници започнаха в сряда интервенция против зоните, следени от кюрдските сили в Североизточна Сирия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Една от задачите на интервенцията за Турция е да сътвори буферна зона на дълбочина към 30 километра на сирийска територия, с цел да върне там една част от общо 3,6 милиона сирийски бежанци, намиращи се на нейна земя.

Днес редица филантропични организации предизвестиха, че този нов епизод от сирийската война може да има пагубни последствия за цивилното население.

Близо 450 000 души живеят /в секторите, ситуирани / на по-малко от пет километра от границата, се показва в взаимно известие на тези неправителствени организации.

Те са в заплаха, в случай че всички страни не демонстрират оптималната въздържаност и не дават приоритет на отбраната на цивилните, се споделя в текста, подписан от 14 организации, в това число от Норвежкия съвет за бежанците.

Голям брой цивилни рискуват да нямат към този момент достъп до филантропични помощи, се показва в известието.

Жизненоважният филантропичен отговор ще бъде заплашен, в случай че неустойчивостта принуди интернационалните филантропични организации да прекратят краткотрайно или да реалокират своите стратегии и личен състав, какъвто е към този момент казусът, означават неправителствените организации.

В обособена декларация неправителствената организация " Спасете децата " насочва предизвестие за " неизбежна филантропична злополука ".

Организацията акцентира рисковете, понесени неведнъж от деца и разселени лица от началото на войната в Сирия през 2011 година

С наближаването на зимата те ще би трябвало да посрещат спомагателни провокации, когато ще търсят заслон, показва организацията. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР