Над 6 млн. лева допълнително ще бъдат осигурени за закупуването

...
Над 6 млн. лева допълнително ще бъдат осигурени за закупуването
Коментари Харесай

Осигуряват училищни шкафчета за всички деца до 7 клас

Над 6 млн. лв. в допълнение ще бъдат обезпечени за закупуването на шкафчета в учебните заведения в страната за всички възпитаници от първи до седми клас. Това стана ясно след диалог сред премиера Бойко Борисов и министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

През актуалната година за първи път държавното управление обезпечи средства за закупуването на 120 000 шкафчета, нужни на учебните заведения, за близо 40% от учениците в начален стадий на обучение.

„ Изпълнението на приходите е положително и можем да финансираме закупуването на шкафчета за всички учебни заведения ", съобщи министър Вълчев. По думите му това е една от ограниченията за олекотяване на тежестта на ученическите раници и за възстановяване на организацията на образователните часове.

„ Препоръчахме на учебните заведения да усъвършенстват седмичните написания, тъй че да носят по-малко учебници и образователни комплекти. В същото време осигуряваме достъп до електронно четими разновидности на учебниците ", добави министърът на образованието и науката.

„ Днес ще има решение на Министерски съвет за целевото обезпечаване на останалите финансови средства, нужни за шкафчета за първолаците. Смятам, че това е една добра вест, която ще реши доста от проблемите, които имат някои учебни заведения ", разяснява след съдружния съвет през днешния ден и зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов Цветанов.

Той изясни, че може да се създадем добра прогноза за бюджет 2019. „ Ще увеличим с 10% заплатите на държавните чиновници. Това ще им даде спомагателна мотивация, с цел да си правят по-добре работата, а в това време условията към тях ще бъдат доста повече ", разяснява Цветанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР