Над 6 хиляди и 500 декара площи са засегнати от

...
Над 6 хиляди и 500 декара площи са засегнати от
Коментари Харесай

Над 6 хил. декара са засегнати от пожари в Пловдивска област

Над 6 хиляди и 500 декара площи са наранени от, бушували на територията на Пловдивска област през денонощието. Това заяви по БНР шефът на Регионалната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " комисар Георги Мангараков. По думите му пожарите в понеделник и през миналата нощ са били неимоверно доста и бързо разпространяващи се и в тази връзка прикани хората да не палят по никакъв метод огън на открити площи.

В потушаването на огромния пожар в Карловско са се присъединили 120 души. Огнището при село Розино е затихнало през нощта, само че още веднъж се активизирало при съмване. На място са военни от 61-ва Стрямска механизирана бригада, а в гасителните действия и през днешния ден ще се включи хеликоптер. Унищожени са към 2-3 хиляди декара смесена растителност.
 Заев разиска с премиера Стефан Янев помощта за битка с пожарите Заев разиска с премиера Стефан Янев помощта за битка с пожарите
Премиерът на районен съд Македония Зоран Заев е разискал с министър-председателя на България Стефан Янев своевременните дейности за оправянето с...

Потушен е и огромният пожар при ВЕЦ-а до село Кадиево в посока Оризаре. На място са изпратени 9 пожарни. Включили са се дежурни екипи с огнеборци от Стамболийски, както и подкрепления от Пазарджик и Стара Загора. Местното население също е оказало подпомагане, а доброволците от формирование Пловдив 112 са обхождали фронта на огнената буря с дрон, с цел да наблюдават разпространяването на огъня.

Още от КРИМИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР