Над 6,7 млн. европейци заемат мениджърски позиции, от тях 63%

...
Над 6,7 млн. европейци заемат мениджърски позиции, от тях 63%
Коментари Харесай

В навечерието на 8 март: България е на второ място в ЕС по жени на мениджърски позиции

Над 6,7 млн. европейци заемат мениджърски позиции, от тях 63% са мъже, а 37% са дами. Това излиза наяве от последното проучване на „ Евростат “, направено по случай интернационалния ден на дамата 8 март.

1/4 от членовете на управителните препоръки на компании са дами, а под 1/5 от изпълнителните шефове са от нежния пол, демонстрира още проучването. На този декор, половината от работещите европейци са дами.
Доклад: В България равенството сред половете се усъвършенства, само че постепенно Все още мъжете у нас изкарват повече пари – с 14% от горната страна
Жената не е по-лош управител от мъжа:

Латвия води класацията по максимален дял дами на управителни длъжности, страната е единствената страна в Европейския съюз, където има повече мениджъри от нежния пол – 53%.

Снимка: Евростат

България заема втората позиция. У нас дамите управленци са съвсем колкото мъжете – 49%. На трето място е Естония с 46% дами на шефски позиции, а петицата се добавя от Словения(44%) и Литва (42%).
Заплатите на мъжете в Европейски Съюз не престават да са по-високи, в сравнение с дамите С какъв брой се разграничават възнагражденията на двата пола?
Жените на управителни постове са минимум в Кипър – едвам 19%, на дъното са още Дания с 27% и Нидерландия с 29%.

Сред членовете на управителните препоръки на огромните компании, чиито акции се котират на борсата, най-вече са дамите във Франция – 45%. Най-нисък този индикатор е в Естония и Кипър – 9%.

Проучването на работната мощ e извършено измежду европейските жители на възраст сред 20 и 64 години.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР