Над 6 500 арменци вече са напуснали Нагорни Карабах, след

...
Над 6 500 арменци вече са напуснали Нагорни Карабах, след
Коментари Харесай

„Азерите не ни позволиха да отнесем дори мъртвите си близки“: Хиляди арменци напускат Нагорни Карабах

Над 6 500 арменци към този момент са напуснали Нагорни Карабах, откакто предходната седмица Азербайджан си върна контрола над противоречивия район.

Ереван упреква Баку в етническо пречистване. Колоните от коли на арменската граница не стопират. Ереван разгласи, че ще настани 40 хиляди бежанци. Според консултант от Нагорни Карабах всички 120 хиляди арменци може да изоставен района поради страха от новата азерска власт.

Турция поддържа стъпките на Азербайджан, ориентирани към опазване на териториалната му целокупност, сподели той

„ Никога няма да се върна там. Азерите не ни разрешиха да отнесем даже мъртвите си близки “, сподели Ашот, арменец от Нагорни Карабах.

В Нагорни Карабах се организира втора среща сред представители на Баку и на локалните арменци за бъдещето на района. Не е ясно има ли резултат.

По-рано Ереван разгласи, че ще одобри всички бежанци от региона

Президентът на Азербайджан даде обещание да подсигурява сигурността на всички общности. Илхам Алиев посрещна турския си сътрудник Ердоган, който го поддържа за военната му интервенция.

„ Със скорошната победа се отвориха нови благоприятни условия за нормализиране в района. Очакваме Армения да одобри протегнатата ръка за мир “, разяснява турският президент Реджеп Ердоган.

Според Пашинян Москва ще се отдръпна от Южен Кавказ, Кремъл отхвърля

Под натиска на митинги и обвинявания, че е предал етническите си братя, арменският министър председател се срещна с американска делегация и съобщи, че в Нагорни Карабах е в ход етническо пречистване.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР