Над 6.3 млн. лв. забавени заплати са изплатени благодарение на

...
Над 6.3 млн. лв. забавени заплати са изплатени благодарение на
Коментари Харесай

Над 6.3 млн. лв. изплатени забавени заплати след намесата на Инспекцията по труда

Над 6.3 млн. лева забавени заплати са изплатени с помощта на намесата на Изпълнителна организация „ Главна ревизия по труда “ /ИА ГИТ/ от началото на януари до края на август. Сумата включва отговорности за предходни интервали , а общо откритите забавени заплати за същия интервал възлизат на 7.8 млн. лева

През януари, февруари и март инспекторите на организацията са записали 14 401 нарушавания , свързани с заплащането на трудовите хонорари. От тях, 3746 нарушавания са за неспазване на контрактуваните размери и периоди на заплатите , а 43 случая се отнасят до неплащане на обезпечения най-малко от 60% от брутното заплащане, който по закон не може да бъде по-нисък от минималната работна заплата.

Тези нарушавания са съображение за премахване на участници от публични поръчки, според Закона за публичните поръчки. Въпреки това, работодателите, които са забавили заплати , имат опция да получат уверение за липса на нарушаване, откакто изплатят дължимите хонорари . За задачата те би трябвало да показват доказателства за изплащането пред съответната дирекция „ Инспекция по труда “, която е открила нарушаванията.

БАБХ затвори 31 обекта по Черноморието поради неприятна хигиена

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР