Над 6,3 млн. лева ще получи Община Враца за реконструкция,

...
Над 6,3 млн. лева ще получи Община Враца за реконструкция,
Коментари Харесай

П. Аврамова: Над 6,3 млн. лв. за образователна инфраструктура предоставя правителството на Община Враца

Над 6,3 млн. лв. ще получи Община Враца за реорганизация, ремонт и внедряване на ограничения за енергийна успеваемост на просветителни институции. Това заяви националният представител инж. Петя Аврамова. Одобрените обекти са 6, като Община Враца е в развой на подписване на контракт за Безвъзмездна финансова помощ. Две от плановите оферти са с включени вложения в спортна инфраструктура, добави Аврамова - ремонт на физкултурния салон в ППМГ „ Акад. Иван Ценов” и създаване на нова спортна площадка в СУ „ Христо Ботев “. Средства са планувани и за ремонт и на четири детски градини във Враца – „ Знаме на мира”, „ Европейчета”, „ Зора” и „ Дъга”.
Близо 3 млн. лв. ще бъдат вложени за реорганизация, преустрояване, рационализация и въвеждане на енергоспестяващи ограничения на Комплекс за обучение на Медицински университет – София, филиал „ Проф. доктор Иван Митев “ – гр. Враца, състоящ се от пет здания и дворно място.
Три от общините в област Враца към този момент имат подписани контракти за безплатна финасова помощ. За община Козлодуй са на обща стойност 805 039,52 лв.. Със средствата ще бъдат актуализирани и внедрени ограничения за енергийна успеваемост в постройката на Начално учебно заведение „ Васил Левски”, столовата на Средно общообразователно учебно заведение „ Христо Ботев” и постройката на Обединен детски комплекс.
В община Мездра ще бъдат въведени ограничения за енергийна успеваемост в пет детски и образователни заведения - СОУ „ Иван Вазов”, ОУ „ Христо Ботев”, ОУ „ Кирил и Методий”, ОДЗ №1 и ОДЗ №2. Предвидените средства са в размер на 958 404,71 лв..
В община Бяла Слатина е утвърден план „ Създаване на осъвременена образователна среда за професионално образование” на стойност 1 300 000 лв..
Над 500 млн. лева европари по ръководената от районното министерство стратегия „ Региони в напредък “ имат разполагаем общини, министерства и университети в страната за ремонт на образователни заведения. Досега са подписани 75 контракта за 349,7 млн. лева С тези средства учебни заведения, детски градини и висши образователни заведения ще бъдат осъвременени и ще се увеличи енергийната успеваемост в тях. Освен това ще бъдат обезпечени ново обзавеждане и съоръжение, ще се облагородяват дворни пространства и прилежащи терени.
130,7 млн. лева безплатна помощ са предоставени на общини за 17 плана за ремонт на общински учебни заведения, детски градини и професионални учебни заведения. Още 22 общини ще получат нови над 213 млн. лева Така в 39-те най-големи общини в страната ще бъдат осъществени общо 75 плана за близо 350 млн. лева
5 плана на министерствата на културата и на младежта и спорта за учебни заведения към тях за близо 14 млн. лева също ще бъдат финансирани от програмата. 40 професионални учебни заведения ще бъдат ремонтирани със 162,5 млн. лева Модернизирани ще бъдат и 13 университета с над 42,5 млн. лева
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР