Над 5800 проверки са извършили служителите на държавните горски предприятия

...
Над 5800 проверки са извършили служителите на държавните горски предприятия
Коментари Харесай

Над 5800 проверки на държавните горски предприятия и Изпълнителната агенция по горите в последните 3 дни

Над 5800 инспекции са направили чиновниците на държавните горски предприятия и Изпълнителна организация по горите. Контролът е осъществен в последните 3 дни, обхващащи интервала сред 12-и и 14-и април. В резултат са формирани 90 акта и 98 констативни протокола.

В посочения интервал екипи на държавните предприятия са осъществили общо 2280 инспекции по Закона за горите. През надзор са минали 1030 обекти за рандеман на дървесина, 934 транспортни средства, 12 ловци, 16 рибари и 288 други физически лица. Съставени са 21 акта за определяне на административни нарушавания и санкции по Закона за горите и Закона за лова и запазване на дивеча. Задържани са 50,60 пространствени кубически метра дърва, едно моторно транспортно средство, един кон, 4 каруци и един моторен трион.

В дните межди 12-и и 14-и април инспектори на Регионалните дирекции по горите са направили близо 3530 инспекции. Инспектирани са 350 обекта за депозиране, преправяне и експедиране на дървесина, близо 500 места за рандеман на дървесина, 1590 бр. транспортни средства, транспортиращи дървесина, над 1090 ловци, рибари и физически лица. Съставени са общо 98 констативни протокола и 69 акта. Задържани са 87,00 плътни куб. м обла строителна и фасонирана дървесина, близо 76,00 пространствени куб. м дърва за огрев и две моторни транспортни средства.

През посочения интервал чиновници на Изпълнителна организация по горите и Регионална дирекция по горите - София, в наличието на чиновници на община Белица са направили инспекции на два обекта за рандеман на дървесина в землището на гр. Белица, област Благоевград. И за двата обекта е имало издадени позволителни за сеч. Проверяващите са открили редица нарушавания: сеч, която не дава отговор на позволената, на немаркирани дървета и други, като в единия от обектите нелегално отсечената дървесина е възлизала на 66 плътни куб. м. Спрени са дейностите по рандеман на дървесина и в двата обекта, за период от три работни дни.

Незаконна сеч на над 80 дървета от бял бор, черен бор и бук са открили чиновници на РДГ София. Нарушенията са установени в пет насаждения, попадащи в частни и държавни горски територии, в землището на с. Белчин, общ. Самоков. Служителите на РДГ София са изготвили констативен протокол, като следва да бъдат известени и способените проверяващи органи. Работата по случая продължава.

Служители те на РДГ Кюстендил са съставили акт на разположение, запалило стърнище в землището на с. Жиленци.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР