Над 564 000 ученици от I до XII клас вече

...
Над 564 000 ученици от I до XII клас вече
Коментари Харесай

Над 80% от учениците са отново в клас

Над 564 000 възпитаници от I до XII клас към този момент учат присъствено, съобщава Министерството на образованието.

Това са близо 82% от всички възпитаници в страната.

Почти 480 000 деца и младежи са в учебно заведение със " зелен документ " или тестване за COVID-19 един път седмично в общините със заболяемост над 250 на 100 000 души. Повече от 48 200 от тях имат годен документ за имунизация, преболедуване или съществуване на антитела.

Други над 85 000 възпитаници пък учат присъствено без проучване в общини с по-малко от 250 заболели на 100 000 души.

При тестването на 6 и 13 декември са открити 232 инфектирани възпитаници. Най-много - 92, са в началните класове. На второ място са гимназистите със 72 положителни резултата, до момента в който при учениците от V до VII клас позитивните проби са 68.

Заразените учители са 60, а непедагогическите експерти - 32.

От МОН оповестяват, че от на следващия ден се възвръща присъственото образование за паралелките, в които 30% от учениците желаят да се върнат в училище с тестване или " зелен документ ". Досега, в случай че за 50% от учениците нямаше единодушие за проучване или " зелен документ ", целият клас оставаше в електронно образование, което ощетяваше искащите да учат присъствено. Чрез намаляването на условия % обаче в учебно заведение ще се върнат повече деца, които в този момент са у дома поради отхвърли на своите съученици или на техните родители за тестване за COVID-19 един път в седмицата.

Несъгласните с щадящите проби ще продължат да се образоват отдалечено. Според насоките за образование в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура учебните заведения ще обезпечават на тези деца и младежи синхронно или асинхронно образование според от опциите си.

От ведомството показват и че вече са обезпечени нужните проби за проучване на всички възпитаници в страната за COVID-19 до Коледната почивка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР