Над 5500 деца са дошли у нас, за да търсят

...
Над 5500 деца са дошли у нас, за да търсят
Коментари Харесай

Близо 6000 деца бежанци са потърсили закрила в България

Над 5500 деца са пристигнали у нас, с цел да търсят протекция. По-голямата част от тях са без родител или непосредствен. Даните са на Държавната организация за бежанците.
Всяко пето дете живее в зона на спор или бяга от нея. Такива са данните на " Евростат ". Сухрап Насари пробва да влезе в страната ни, с цел да потърси протекция, бягайки от Афганистан. Първите три опита са несполучливи. Четвъртия път съумява да влезе в България през Гърция. Той споделя, че четири дни се е движил пеш през нощта.
Сухрап е малолетен и това му дава опция да получи за крила.
Лора Войнова от UNICEF споделя, че няма законен метод, по който бежанците деца могат да получат протекция в друга страна.
Постъпилите молби за протекция от януари до ноември тази година в Държавната организация за беженците са 21 746. От тях 5503 са за регистрирани деца, от които 3732 пристигнали в страната ни напълно сами.
По проект Сухраб трябвало самичък да стигне до централна Европа. Но откакто бива настанен у нас, трансформира решението си. Макар и да върви по пътя на децата бежанци, за по-малко от 4 години съумява да се приспособи, да учи и да работи в България.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР