Над 550 руски учени и академици обвиниха Кремъл, че води

...
Над 550 руски учени и академици обвиниха Кремъл, че води
Коментари Харесай

Над 550 учени обвиниха Кремъл в кампания на репресии срещу активисти, организирали антиправителствените протести

Над 550 съветски учени и учени упрекнаха Кремъл, че води акция на репресии против деятели, организирали някои от най-големите антиправителствени митинги в Русия от години насам, съобщи Ройтерс.

В отворено писмо учените желаят да се прекратят делата против повече от дузина деятели, които могат да получат до осем години затвор поради, както твърди полицията, всеобщи безредици по време на скорошен митинг против отхвърли да се позволен опозиционни претенденти до присъединяване в локалните избори в Москва.

Призоваваме хората, които ръководят държавния уред, да спрат това юридическо произволие, да сложат завършек на политическата принуда и да стартират да съблюдават прецизно конституционните правила, се споделя в отвореното писмо на учените, оповестено онлайн от научното издание "Троицки ".

С безпокойствие гледаме по какъв начин отхвърлянето на лъжите в Русия се трансформира в наказуемо престъпно действие и по какъв начин политическите репресии са съпроводени от покачване на неуместни обвинявания, изключително тези касаещи всеобщи безредици и външна интервенция, се добавя в отвореното писмо.

На митингите на опозицията за малко бяха арестувани над 2000 души. Почти целият антураж на опозиционния водач Алексей Навални получи къси присъди.

Руският президент Владимир Путин отбрани възбраната, наложена на опозиционни претенденти да вземат участие в изборите, като сподели, че те са фалшифицирали подписи в поддръжка на кандидатурите си. Той сподели също, че тези, които нарушават съветските закони за митингите би трябвало да бъдат държани виновни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР