Над 55% от обработваемите площи с лозя в България се

...
Над 55% от обработваемите площи с лозя в България се
Коментари Харесай

Заместник-министър Янко Топалов връчи голямата награда в конкурса Златна изба

Над 55% от обработваемите площи с лозя в България се употребяват за произвеждане на алено вино. Това заяви замeстник-министърът на стопанската система и промишлеността Янко Топалов при откриването на гала за годишни награди " Златна маза “, осведомиха от пресцентъра на Министерството на стопанската система и промишлеността.

Янко Топалов акцентира, че през 2021 година създаденото грозде е близо 180 хиляди тона, което е с 12% повече спрямо миналата година. " Тези данни, дружно и с увеличеният брой регистрирани винопроизводители, са индикатор за икономическата непоклатимост в този бранш “, сподели зам.-министър Топалов.

Заместник-министър Топалов поздрави представителите на винения бранш у нас за труда и постоянството, с които всекидневно разпространяват България, като Европейска винена дестинация. " Независимо от мащаба и потенциала на произвеждане на избите, те способстват за откриване на нови работни места, привличане на посетители от страната и чужбина, с което положително въздействат и върху развиването на туристическия бранш “, добави заместник-министър Топалов. Той акцентира, че една от задачите на Министерството на стопанската система и промишлеността е да се търсят способи за уравновесено развиване на районите в страната. " Работим интензивно това да се осъществя и постоянно сме разполагаем да дискутираме въпроси и проблеми, с цел да намерим най-хубавите решения “, сподели зам.-министър Топалов.

Заместник-министър Янко Топалов връчи огромната премия за " Най-силна поддръжка от ценители на виното в обществените мрежи “ на винарска маза " Вила Мелник “. Второто отличие, връчено още веднъж от него, получи винарска маза " Бонония естейт “ в категория " Нови хрумвания във винения туризъм “.

В формалната гала участваха изпълнителният шеф на Българска организация за експортно обезпечаване Бойка Василева, президентът на Българска експортна асоциация за дребен и междинен бизнес Найден Недялков и др.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР