Над 55% от германците смятат нарастващата инфлация в страната за

...
Над 55% от германците смятат нарастващата инфлация в страната за
Коментари Харесай

Страх обзема гражданите на най-голямата европейска икономика

Над 55% от германците считат възходящата инфлация в страната за съществена опасност за тяхното богатство, до момента в който събитията в Украйна тревожат всеки пети, сочи изследване на консултантската компания McKinsey.

Според него, извършено измежду 1000 респонденти, 18% слагат военния спор в Украйна преди всичко измежду заканите, до момента в който 6% и 3% считат изменението на климата и пандемията от ковид като съществени закани. В същото време 57% от интервюираните се опасяват най-вече от инфлацията, до момента в който през юни на това мнение са били 48% от интервюираните. Две трети от респондентите чакат нови поскъпвания.

Над 60% декларират, че пестят сила вкъщи, а към 16% към този момент са отменили ваканциите си. Покачващите се цени се отразяват и на проектите за Коледа: над половината от интервюираните желаят да спестят от коледното извършване на покупки, а 12% желаят въобще да избегнат разноските за празника тази година.

Както следва от оповестено по-рано изследване на немската застрахователна компания R + V Versicherung, забележителна част от немските жители по време на актуалната енергийна рецесия се опасяват на първо място от възходящите цени на кошницата за хранителни артикули и жилищата чартърен, както и от идната криза.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР